Soloprogrammer

"En forunderlig rejse"

"De'r bare SÅÅÅ barokt!"
Hjem
C.V.
SIRENA Trup den Høje fløjte
Andre ensembler
Kalender
Galleri


"De'r bare SÅÅÅ barokt"

er et soloprogram malet med en palet af musik fra barokken; den største glans periode indtil idag for blokfløjten. Derfor også en periode og en musik, der altid har været både vigtig og vægtig for mig som blokfløjtenist. Vel egentlig en musik, der var med til at gøre mig til blokfløjtenist. En musik og en verden af historie og historier, som altid har lokket.

Musik af J. S. Bach, sønnen C. Ph. E. Bach og franskmanden Marin Marais er grundstammen i koncerten. Tre vægtige soloværker i helt hver sin verden, og dog alle tre meget barokke. Som krydderi, forlystelse og ekstra oplysning mellem disse større værker har jeg sat dansk musik og berettelser ind fra tiden. Det er folkelig musik fra et fynsk bal, en af vor store salmedigter T. Kingos sange, og en folkevise, som også i 1600-tallets Danmark blev sunget flittigt, omend historien er noget ældre.
Koncerten vil også indeholde ord: fortællinger om tiden i Danmark set fra forskellige samfundslag.  Leonora Christine, Christian IVs yndlingsdatter, samt Thomas Kingos egne ord vil også være med til at male en tid, hvor alt er bare SÅÅÅ barokt!


"En Forunderlig rejse"

er blevet til som et soloprojekt ud fra arbejdet i Trup den Høje fløjte med "Den forunderlige rejse", som vi havde premiere med i januar 2016.
Jeg elskede den musik, vi brugte i truppen til at beskrive Nils Holgerssons forunderlige rejse, og ville bare bruge det mere. Og gerne mere abstrakt. Desuden havde jeg nogle lidt tungere barok soloting, som jeg gerne ville have med.
Nu i 2017 er: "En forunderlig rejse" så endelig helt klar, og jeg har haft de første par koncerter. Det var en fantastisk oplevelse for mig, og helt sikkert hele rejsen værd.

"En forunderlig rejse" kommer gennem middelalderen, barokken, det galante 1800-tal, vor egen tids musik, og har også et i nuet improviseret intermezzo at byde på. Rejsen går gennem os selv, gennem følelser, tid og sted, og indeholder både det mere intellektuelle moment med dybde og raffinementer, men bevæger sig også helt ind i feltet af ren fornøjelse.
Til koncerten skal jeg bruge nogle roser, et par hvide handsker, et langt reb, og 6-8 tøjklemmer. Samt ca 10 blokfløjter.

Velkommen!

Se billeder og hør lyd fra koncerten:

En præsentation af "En forunderlig rejse"

Uddrag af: Minimal Music, af Markus Zahnhausen

J. H. Roman: Assagio nr. IV

Al musik og billede optaget ved koncert d. 5.3.2017
Fotograf: Carsten Olsen, www.colsenfoto.dk