Andre ensembler

 


 
 

m. Marianne Telling og Jan Sommer 

Trio 818

 


Med Marianne Telling og Jan Sommer

laver Marit fortællekoncerter med et tema eller et udgangspunkt og med både ord og musik. De 3 nyder at dykke ned i et emne, og at finde både de historiske, og altid aktuelle ord, og musikken, som passer ind for både at illustrere og fornøje.
Indtil nu er det blevet til to programmer:
Et med udgangspunkt i 1348 i Firenze og det første store pestudbrud i Europa, og mest af alt med skønne tekster fra Decameron, skrevet i tiden efter 1348.
Et andet program kom til i 2021, og handler om Leonora Christine (født 1621), der sad 22 år fængslet i Blåtorn uden at dømmes; og her bl.a. skrev Jammers Minde til sine børn. Tekster fra Jammers minde læses op, og historier rundt om Leonora Christine fortælles.

Johanka Sniehottová
Om Marianne Telling:

Om Jan Sommer:

Trio 8I8

er et samarbejde med besætningen  to klassiske guitarister og en blokfløjtenist. Det giver både intimitet fra de forholdsvis svage instrumenter, men også en vildskab i den klassiske guitar, der kommer til sin ret med den meget direkte og ærlige lyd fra blokfløjten. Lyt til lydexempler længere nede på siden.
Ensemblet koncentrerer sig om værker af:

Johan Sebastian Bach & Domenico Scarlatti, begge årgang 1685.
Begge uovertrufne improvisatorer på tastaturinstrumenterne orgel og cembalo.
Og musikken bliver i trioens udførelser elegante, swingende, smukke og originale.

Mere om Thomas:
Thomas Winthereik er uddannet guitarist fra musikkonservatorierne i København og Malmø og har bl.a. studeret hos den svenske virtuos Göran Söllscher. Med udgangspunkt i klassisk guitar har Thomas været vidt omkring geografisk og musikalsk. Han har spillet lut i det hollandske middelalderensemble Fala Musica, spiller ny nordisk musik med gruppen SAUM, danske viser og sange med diverse sangere og har udgivet 2 CD'er på pladeselskabet Naxos med Trio Campanella.


Mere om Allan:
Allan Thorsgaard er uddannet guitarist fra musikkonservatoriet i København, og har bl.a. også studeret hos den verdenskendte guitarist John Mills. Allan har spillet et væld af koncerter i hele Danmark. Som akkompagnatør for sangere, samt som fast medvirkende ved Teatret Optimis' cabaret-forestillinger. Allan har desuden medvirket ved flere operaopsætninger rundt omkring i landet, samt ved Det Kongelige Teaters opsætning af De tre musketerer i Dyrehaven, 2010.

LYT: Fra J.S. Bach, sonate 1016, 1. sats

LYT: D. Scarlatti, Sonate K 141


Se også:

Trio Campanella

Teatret OPtimis