Trup den Høje fløjte


Eller i Sverige: Höga Flöjten



Signe Gravlund Thomsen



Marit Ernst Bock

 

En gammel drøm gik i opfyldelse:

I 2006 mødte jeg første gang Signe. Vi kunne lide hinandens måde at være på og at formidle trods vidt forskellige ståsteder i den performe verden. Herfra er vi dannet; med masser af  slid, held og samlet erfaring. Trup den Høje fløjte er noget helt specielt for mig.

I et møde mellem en blokfløjtenist fra den klassiske verden og en styltegænger af en helt anden verden opstår musikken i nye, sansemættede former.

Signe på stylter og Marit på blokfløjter indfinder sig i koncertrummet, og indtager dette med masser af lyd og billede. Alt i rummet har relevans for sanserne. De to medvirkendes som publikums. En cocktail opstår; klassiske værker fra blokfløjtens repertoire blandes med dramatiske effekter og bevægelser på stylter.

Et fælles ønske om at fortælle historier og fremkalde hele følelsesregistre efter forgodtbefindende. Heraf voksede dette frugtbare sammenstød mellem to verdener, der normalt er adskilt ligeså meget som gade og koncertsal, men som alligevel i høj grad handler om det samme. De optrædende har det samme på hjerte; nærhed til publikum, glæden til både eufori, vildskab og sorg, men har hver sin måde at berette på.

De to performere har ladet sig inspirere af den ældgamle sammensætning af musiker og gøgler; i middelalderen en uundværlig del af livet og et lyspunkt i hver en vrå. Disse menneskers evne til at fornøje og forundre folk og at fremkalde store følelser på skift af både glæde, angst, jalousi og vrede. Gøglerne var altid tæt på publikum og kunne mærke alles behov. Det var liv, der udspillede sig lige foran næsen på alle.

Inspirationen resulterede i dette usædvanlige møde mellem en klassisk uddannet musiker og en styltegænger, og blev i første omgang til en forestilling, vi nu har spillet over 100 gange:

Brudstykker på fløjter og stylter

Brudstykker – fordi det er korte løsrevne historier og billeder, fordi konceptet bryder med det normale, fordi der er en brud med!

Lyd af f.eks. Bach, Eggert, Heberle, anonymous og van Eyck. Lyt gerne på c.v. siden.



Truppens nyeste forestilling, der havde premiere i januar 2016:

Den forunderlige rejse

"Den forunderlige rejse" er en musikforestilling, frit efter Selma Lagerlöfs fortælling om Nils Holgersson, der rejste afsted i Tommeltot-størrelse med vildgæssene gennem Sverige.

Tilhørerne bliver ført ind i et berettende musikalsk univers fyldt med små drillerier, store venskaber, lurende farer og spændende eventyr. Over land, vand og himmel går rejsen ... og gennem os selv. Det ældgamle og evigtgyldige eventyr: rejsen for at finde sig selv. Vi lader Selmas ord forføre os, musikken lokker os til indlevelse, vi genskaber bogens mest fortryllende billeder via magisk fløjten, akrobatisk styltedans, og ny-opstandne karakterer fra Selmas univers.

Musikken er hentet både fra middelalderen, 1800- og 1900-tallet og improvisation i nuet. Karaktererne er selvfølgelig Nils, gasen Mårten, ræven Smirre og den gamle kloge ravn Bataki. Disse samt flere leveres af Signe.


Om Signe Gravlund Thomsen:

Signe eksperimenterer med de fleste af teatrets genre, og arbejder som skuespiller og dramalærer. Uddannet fra The Commedia School i københavn, elev af Iben Nagel Rasmussen fra Odin teatret og gennem 14 år med i hendes internationale gruppe Winds, desuden længere teaterskoleophold (hvert sted over 6 måneder) i bl.a Indien, Italien og Finland.
Signe er diplomuddannet teater og dramalærer fra Frederiksberg lærerseminarium og underviser 0 til 90 årige i gøgl, variete, leg og teater bl.a i børnekulturhuset Amar, Seniorhøjskolen Amar, Besttellers vesterbro, DATS børneteaterlejr, feriecamp københavn, Scenekunst skoler ( Køge, Hellerup, Lyngby og Roskilde), aftenskolen Folkeslag, Musikskolen Fredensborg, bemandede legepladser københavn, musikteatergruppen Ragnarock.
Med fem forskellige soloforestillinger for børn og mere end ti forskellige styltekarakterer og ildshow klar til events, rejser Signe omkring i hele landet. Hun har også skabt og deltaget i Internationale teaterprojekter i Sydafrika, Malawi, Syrien, Polen, Brasilien, Italien, Australien, Colombia, Indien og Norden. Hendes speciale er teater som kulturmøde.

Se videoklip med Trup den Høje fløjte:  http://www.youtube.com/mariternstbock 

Se klip fra "24 sjællandske", hvor børn fortæller hvad de har oplevet med Trup den Høje fløjte: http://www.sn.dk/De-hoeje-floejter-tryllebandt-boernene/Naestved/artikel/61436