Trio 8I8

 


 
 

Thomas Winthereik 

Allan Thorsgaard

 
Trio 8I8 er et nyere samarbejde. En trio med masser af glæde. For musikken, for de to komponister, som er "inde i varmen" .. og ikke mindst for hinandens individuelle kompetencer, der sammen danner et herligt grundlag for ... god musik!
Ensemblet koncentrerer sig om værker af:

Johan Sebastian Bach & Domenico Scarlatti, begge årgang 1685.
Begge uovertrufne improvisatorer på tastaturinstrumenterne orgel og cembalo.

Besætningen er to klassiske guitarister og en blokfløjtenist, og den
giver både intimitet fra de forholdsvis svage instrumenter, men også en vildskab i den klassiske guitar, der kommer til sin ret med den meget direkte og ærlige lyd fra blokfløjten. Lyt til lydexempler længere nede på siden.

Og musikken bliver i trioens udvalg til en sammensætning af ordnet og intellektuel og fantastisk swingende barok musik, iblandet vildskab med inspiration fra den spanske moriske kultur, og sødme fra melodier, som bare sætter sig fast. To komponister, der komplementerer hinanden, og gør koncerten til en cocktail af "det hele" med to fyrige guitarister og en blokfløjtenist med rødder i både folkemusikken og det klassiske.

Mere om Thomas:
Thomas Winthereik er uddannet guitarist fra musikkonservatorierne i København og Malmø og har bl.a. studeret hos den svenske virtuos Göran Söllscher. Med udgangspunkt i klassisk guitar har Thomas været vidt omkring geografisk og musikalsk. Han har spillet lut i det hollandske middelalderensemble Fala Musica, spiller ny nordisk musik med gruppen SAUM, danske viser og sange med diverse sangere og har udgivet 2 CD'er på pladeselskabet Naxos med Trio Campanella.


Mere om Allan:
Allan Thorsgaard er uddannet guitarist fra musikkonservatoriet i København, og har bl.a. også studeret hos den verdenskendte guitarist John Mills. Allan har spillet et væld af koncerter i hele Danmark. Som akkompagnatør for sangere, samt som fast medvirkende ved Teatret Optimis' cabaret-forestillinger. Allan har desuden medvirket ved flere operaopsætninger rundt omkring i landet, samt ved Det Kongelige Teaters opsætning af De tre musketerer i Dyrehaven, 2010.

LYT: Fra J.S. Bach, sonate 1016, 1. sats

LYT: D. Scarlatti, Sonate K 141


Se også:

Trio Campanella

Teatret OPtimis